Bel nuAfspraak
Selecteer een pagina

WIJ ZULLEN ALTIJD HELPEN!
Van de privacy-schending op social media krijgen wij een enorme knoop in onze maag. Wij begonnen 5 jaar geleden op dit mooie medium en blijven transparant al onze kennis delen.

Onderstaande is uitleg over DE  knop waar iedereen naar op zoek is, de onbekende dodemansknop om je privacy via apps GEHEEL dicht te zetten. Deel hem aub met mensen die er behoefte aan hebben.

Mocht er iemand vragen hebben (particulier of zakelijk) stuur gerust een mail naar [email protected] of bel naar +31(0)45 511 4334. Wij helpen de komende maanden graag met beveiliging/problemen en privacy. Geen probleem is ons te groot! Wij zijn namelijk WEL enorm bezig met privacy en de bescherming van gegevens.

Groetjes Team FB4

 

Zoals gezegd er bestaat een Facebook-instelling die als een soort “dodemansknop” fungeert om apps en andere website geen toegang te geven tot jouw informatie. Het is een handige truc die veel mensen niet kennen. Het houdt je account zo privé mogelijk. Maar Facebook loopt niet met de functie te koop.

De knop heet ‘Platform‘. Het is een manier waarop derden, bijvoorbeeld spelletjes zoals Candy Crush of websites (waarbij je moet inloggen, en die je dan vragen “Wil je inloggen met je Facebook-account?”) worden geïntegreerd in je profiel.

Als je de functie niet uitzet hebben deze apps en sites niet alleen toegang tot je data, maar ook tot de apps en sites die worden bezocht door je Facebookvrienden.

Zet je ‘Platform’ uit, dan voorkom je dat bedrijven zoals Cambridge Analytica en masse grote hoeveelheden data oogsten. Dan is de enige data die voor hen toegankelijk is dat data die je deelt op je tijdlijn of in je profiel.

Als je niet je hele account wilt deleten, is dit het veiligste alternatief om je privacy te waarborgen.

Zo kun je Platform uitzetten:


Allereerst, klik op het pijltje rechtsboven, naast het vraagteken:

Facebook turn platform off

Foto: Facebook / BI

Klik op ‘instellingen’

Facebook turn platform off 2

Foto: Facebook / BI

Selecteer “Apps” aan de linkerkant 

Facebook turn platform off 3

Foto: Facebook / BI

Scroll naar beneden en klik op “Apps, Websites and Plugins.” Klik op “Bewerken”

Facebook turn platform off 4

Foto: Facebook / BI

Nu kan je “Platform” uitzetten. Realiseer je wel, je kan nu niet meer inloggen in apps of op websites met Facebook en vrienden kunnen geen informatie meer met je delen via apps. Dus lees de uitleg voordat je de functie uitschakelt.  

Facebook turn platform off 5

Foto: Facebook / BI