Bel nuAfspraak
Selecteer een pagina
Wederom staat de social media wereld niet stil en zijn er weer een aantal tips en tricks waarin we je willen voorzien om een zo resultaatgericht beeld te krijgen van al je social media effort. Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten? Stuur dan een mail naar [email protected] 

BEDRIJFSMANAGER
Als we vaak vragen heb over de bedrijfsmanager, dan vinden we op de volgende link vaak wel een antwoord. Klik HIER
Bedrijfsmanager is een gratis Facebook-platform dat adverteerders helpt om Facebook-marketingactiviteiten te integreren in hun bedrijf en in samenwerking met externe partners. Met Bedrijfsmanager kun je je advertenties weergeven en bijhouden, middelen zoals je pagina’s en advertentieaccounts beheren en bureaus of marketingpartners toevoegen die kunnen helpen met het beheren van je bedrijf.

DOELGROEPEN UITBREIDEN VOOR JE KLANTEN
Wisten jullie dat Nederland de 24e is op de lijst wat betreft ‘highest converting country globally’ op Facebook? En we staan 14e op ‘highest ranking in the global cost index’, en 18e op ‘most competitive to advertise globally’.
Als FB4 hebben we natuurlijk de ambitie dat Nederland wat hoger komt te staan op de lijstjes! Jullie ook? 🙂
Facebook draagt nu dus de filosofie uit dat het lastiger wordt hoog te scoren in landen die ansicht al vrij hoog op de lijsten staan, en adviseert zodoende ook je blik internationaal te vergroten. Ze helpen hierbij middels ‘Cross Border Insights Finder’. Hierbij kun je per branche bekijken waar je grootste kansen liggen om succesvol te promoten, nationaal en internationaal. Zeker voor klanten die sowieso internationaal kunnen en willen opereren is dit best interessant. Je vindt de tool op HIER.
Sidenote is wel dat we het idee hebben dat het voor veel doelstellingen van je campagne en binnen veel branches vaak dezelfde landen zijn waarin het goed kan zijn om te promoten. Maar toch leuk om te zien hoe het er allemaal uitziet!
INSTAGRAM FACTS 
  1. Elke dag zijn meer dan 500 miljoen Instagram-accounts actief in de app (Bron: interne gegevens van Instagram, september 2017)
  2. Elke maand zijn meer dan 800 miljoen accounts actief (Bron: interne gegevens van Instagram, september 2017)
  3. 60% van de respondenten ontdekt nieuwe producten op het platform (Bron: Onderzoek onder Instagram-gebruikers, november 2015)
  4. 75% van de respondenten heeft actie ondernomen na te zijn geĂŻnspireerd door een bericht (Bron: Onderzoek onder Instagram-gebruikers, november 2015)
  5. 80% van de accounts volgt een bedrijf op Instagram (Bron: interne gegevens van Instagram, maart 2017)
  6. 1 op de 5 minuten die mensen doorbrengen op mobiele apparaten, besteden ze aan Facebook of Instagram (Bron: Nielsen Mobile Netview, december 2015)

Afbeeldingsresultaat voor instagram logo png


MESSENGER FACTS 
  1. In Facebook Messenger worden maandelijks meer dan twee miljard chatberichten verzonden tussen mensen en bedrijven, zowel geautomatiseerd als door mensen zelf (Bron: Facebook gegevens, april 2017)
  2. 53% van de mensen koopt eerder bij een bedrijf waarnaar ze rechtstreeks een bericht kunnen sturen (Bron: ‘Onderzoek naar Facebook-berichten’ door Nielsen, dit is een onderzoek in opdracht van Facebook naar mensen van 18 jaar en ouder die berichtenapps gebruiken in AE, AU, BR, FR, ID, IN, JP, KR, MX, TH, TW, het VK, de VS en VN, maart 2016: Deze gegevens zijn het gemiddelde van de 14 markten).
  3. 56% van de mensen stuurt liever een bericht naar de klantenservice dan dat ze bellen (Bron: ‘Onderzoek naar Facebook-berichten’ door Nielsen, dit is een onderzoek in opdracht van Facebook naar mensen van 18 jaar en ouder die berichtenapps gebruiken in AE, AU, BR, FR, ID, IN, JP, KR, MX, TH, TW, het VK, de VS en VN, maart 2016: Deze gegevens zijn het gemiddelde van de 14 markten).
  4. Kijk voor veel meer interessante facts over messenger of het sturen van berichten via apps hiervoor, en de evolutie die messenger berichten door gaat maken HIER.

Afbeeldingsresultaat voor messenger logo png