Bel nuAfspraak
Selecteer een pagina
Lars Pacbier FB4:

Wat hebben opblaasfiguren, de Disney-muisjes van Assepoester, steps en loopfietsjes, een grote rode ouderwetse telefoon (only for emergency), een levensboom, talloze kekke fotolijstjes aan de muren, een polaroid-verjaardagsslinger, een roulerende bibliotheek, chill-out couches en een dartbord met elkaar gemeen? Ze zorgen voor de unieke smaak, kleur en beleving in het nieuwe kantoorpand van FB4 | Young social media professionals in Heerlen.

Het voormalig bankgebouw (inclusief tientallen bankkluisjes achter een giga-kluisdeur in de kelder) is sinds medio 2017 het nieuwe inspirerende thuishonk van Lars Pacbier’s 23-koppige FB4-team. Hier beleef je de creatieve en trendy sfeer van een Californische social media start-up, waar je in de gang zomaar een steppende überhippe youngster kunt tegenkomen. Maar al die inspirerende accessoires, ingebracht door de 23 young professionals themselves, doen op geen enkel front afbreuk aan de kwaliteit, duurzaamheid, inzetbaarheid en ergonomie van de individuele werkplekken. Dat laatste is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen FB4 en KantoorArtikelen.nl | ITC Furniture Lease.

 

Als twee gepassioneerde visionairs elkaar de hand geven, dan kan daar alleen maar iets moois uit bloeien. Dat gebeurde ook toen young social media professionel Lars Pacbier en projectinrichter Igor Soons zich samen bogen over het huisvestings- en inrichtingsvraagstuk van Pacbier’s bijzonder succesvolle FB4. Dat begon al kort nadat Lars Pacbier in 2014 zijn eerste kantoor huurde in een bedrijfsverzamelgebouw aan de St. Franciscusweg in Heerlen. Inmiddels werken de twee mannen al een aantal jaren samen met als kers op de taart de inrichting van het gloednieuwe kantoor in een voormalig bankgebouw in de Heerlense Geerstraat.

Als je als startende ondernemer je team in no-time kunt uitbreiden van 3 tot 23 young professionals, dan ben je goed bezig en heb je blijkbaar een gat in de markt ontdekt. Maar het betekent ook dat je letterlijk uit je jasje groeit. Terwijl de ene ondernemer dit ervaart als groeipijn, ziet de ander dit als een uitdaging; Lars Pacbier behoort tot het laatste slag. Bij het aangaan van die uitdaging had hij wel één groot geluk; zijn eerste huurbaas (Igor Soons) bleek namelijk een ervaren projectinrichter te zijn. En die behoedde hem meteen voor een foute start.

Soons, eigenaar van KantoorArtikelen.nl | ITC Furniture Lease, zag de jonge bevlogen startende ondernemer al snel worstelen met zijn huisvesting. “Ik was in die tijd arbo-verbreker nummer één”, herinnert Lars zich lachend. “We zaten op een gegeven moment met ongeveer 14 man in een ruimte van 60 m2. Allemaal best dicht naast elkaar, op krakkemikkige stoelen van Zweeds fabrikaat, aan een lange rij samengeraapt zooitje bureautafels. Als je niet beter weet, heb je niet eens in de gaten dat het ‘wat krapjes’ is. Afgezien daarvan, ergonomisch ab-so-luut niet verantwoord.”

Soons zag het huisvestingstafereel met lede ogen aan en besloot in actie te komen. “Lars, dit moet je niet willen”, sprak hij Pacbier lankmoedig toe. Lars, een absolute professional en visionair op zijn gebied, nam het advies dankbaar ter harte. Als jonge entrepreneur begreep hij dat hij in actie moest komen. Hoewel hij weinig kaas had gegeten van kantoorinrichting, begreep hij wel dat hij verantwoordelijk was en is voor de gezondheid van zijn team en hun geluk op de werkvloer. Én dat de inrichting van de werkplekken daar een bijzonder belangrijke rol in speelt. Het partnership tussen Pacbier en Soons was geboren.

Ondertussen groeide FB4 verder als kool. De ontwikkeling van het bedrijf, gespecialiseerd in branding via social media, was dermate dynamisch, dat in 2017 de tijd rijp was voor een eigen groter kantoorpand. Ingericht op de toekomst, op nog meer groei. De keuze viel op het voormalige bankgebouw in de Geerstraat. Perfect gelegen, ruim genoeg voor nu en met uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Met Igor Soons aan zijn zijde ging Lars Pacbier aan de slag met een plan de campagne. Welke afdeling krijgt welk kantoor, wat is logisch?  Welk soort werkplekken hebben we nodig, hoeveel van elk, hoe vullen we die plekken in, met welk meubilair? Hoe geven we op de beste manier invulling aan kwaliteit, duurzaamheid, ergonomie en inzetbaarheid? Maar ook: hoe gaan we dit allemaal financieren?

“Die laatste vraag was snel beantwoord”, vertelt Lars Pacbier. “Ik koos voor operational lease van ITC Furniture Lease. Want wat is er mooier, slimmer en moderner dan het allernieuwste cradle to cradle kantoormeubilair zorgeloos gebruiken zónder eigenaar te hoeven worden? Hierdoor hoefde ik geen concessies te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de nieuwste spullen en is mijn hele team verzekerd van een gezonde werkomgeving.”

Bovendien, dankzij deze formule ben ik maximaal flexibel”, vervolgt Pacbier entousiast. “Zodra ik meer (of minder) werkplekken nodig heb, kan ik dat zonder veel moeite en financiële pijn regelen. Ik ben hier ontzettend blij mee. Vooral omdat dit partnership veel verder gaat dan alleen maar het leveren van duurzame ergonomische bureaustoelen en ander kantoormeubilair. Met Igor Soons/ITC Furniture Lease heb ik een partner aan mijn zijde, die een visie heeft op wat wij nodig hebben qua inrichting, die met me meedenkt in mijn groei, die commerciële kansen ziet, die weet wat er speelt en die weet wat er staat. Iemand die serieus de regie voert en ons ontzorgt.”

Igor Soons vult aan: “Lars behoort niet tot de groep ondernemers die ervan uitgaan dat je nog steeds alles moet kopen. Hij is één van de moderne denkers die vraagt om hulp bij het maken van de groeibeweging van zijn bedrijf. Onze lease-formule sluit daar perfect op aan.”

Leuk detail tot slot
Lars Pacbier gaf zijn young professionals de kans om de werkplekken in het nieuwe kantoor te voorzien van een personal touch. Hij organiseerde een wedstrijd, waarbij ieder team zijn eigen ruimte mocht pimpen op basis van 3 criteria: functionaliteit, creativiteit en groei. Dit resulteerde in een bonte verzameling creatieve en inspirerende accenten, die samen garant staan voor de unieke smaak, kleur en beleving in het kleurrijke en hippe FB4-thuishonk. Bekijk de foto’s en overtuig jezelf.

 

Over KantoorArtikelen.nl | ITC Furniture Lease

KantoorArtikelen.nl biedt een totaaloplossing voor de inrichting van bedrijven, scholen, instellingen en organisatie. KantoorArtikelen.nl uit Hoensbroek is een initiatief van ITC Alles voor uw kantoor NV. Het in 1984 opgerichte familiebedrijf onder aanvoering van Igor Soons telt drie divisies:

1. kantoorartikelen (100.000 online producten)
2. projectinrichtingen
3. en kantoormachines

KantoorArtikelen.nl heeft als onafhankelijke projectinrichter al vele honderden bedrijven, scholen, instellingen en organisaties ingericht. Samen met ons team van enthousiaste medewerkers en partners gaan wij graag met en voor jou aan de slag!

ICT Furniture Lease is een onderdeel van KantoorArtikelen.nl