Bel nuAfspraak
Selecteer een pagina

Gerelateerde afbeelding
(Lars Pacbier oprichter FB4| Marketeers van de toekomst)

[Leestijd: ongeveer 10 minuten]

Naar aanleiding van mijn interview op L1 dat gisteren, 28 januari j.l. rond 12.15 heeft plaatsgevonden, wil ik u nog uitgebreider op de hoogte brengen van een belangrijke marketing-analyse en deel ik graag mijn toelichting over de aankomende wijzigingen van Facebook in 2018.
HET WORDT EEN BELANGRIJK JAAR!

Voordat ik mijn analyse deel, wil ik aangeven dat wij als FB4 de wijzigingen; trends en ontwikkelingen binnen Facebook, Linkedin, Instagram en Whatsapp al 4 jaar OP DE VOET VOLGEN. Mede door het rechtstreekse contact met Facebook Ierland zelf krijgen we veel kennis als eerste! 

En die kennis deel ik graag met u en uw bedrijf. Ik geloof in samenwerking, in samenwerking met klanten, dus ik deel al mijn kennis, want kennis delen is KRACHT en geeft VERTROUWEN.
Alleen samen kunnen we dit jaar tot het maximale resultaat komen en bouwen we verder aan de TOEKOMST van jullie mooie (Limburgse) bedrijven.
Met vriendelijke groet,
Lars

WAT MOET U VOORAF WETEN!

Op 11 januari 2018 zei Mark Zuckerberg (Facebook’s CEO en my best friend) dat Facebook’s missie is om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Hij vervolgde: “maar onlangs hebben we feedback gekregen van onze community dat publieke content – berichten van bedrijven, merken en media – de persoonlijke momenten verdringt.”

Mark liet toen de bom vallen: “op basis hiervan maken we een grote verandering in de manier waarop we Facebook bouwen.”

Afbeeldingsresultaat voor mark zuckerberg         Afbeeldingsresultaat voor adam mosseri
(Mark Zuckerberg CEO Facebook)                          (Adam Mosseri vice-president Facebook News Feed )

Facebook’s vice-president van News Feed (Adam Mosseri) schetste de komende veranderingen. Adam maakte ook een interview openbaar dat werd gepost in mediagroepen (waar FB4 bij hoort).

WAT MOET U NU WETEN

Sommigen verwijzen naar deze verandering als Facebook Apocalypse en anderen als Facebook Zero. Back to basics dus.

In onderstaande de feiten, zoals gepresenteerd door FB zelf:

Feit 1: “De ruimte in de newsfeed is beperkt en wordt nog beperkter voor bedrijven die NIET promoten.”
Mijn mening GEEN ZORGEN, Ons specialisme is juist voor jullie heel gericht adverteren. Dit betekent dat juist alle andere bedrijven in de buurt in 2018 hopelijk weggaan van Facebook (wij schatten 50-75%!!) en dan zijn we ALLEEN over!! (met alle consumenten haha)

Feit 2: “Mogelijk zien pagina’s hun bereik, weergavetijd van video’s en verwijzingsverkeer afnemen,”
Mijn mening WE MOETEN SLIM ZIJN! Dat betekent dat we slimmer moeten worden: ambassadeurs, influencers zullen belangrijker worden. En het koppelen van uw klantenbestand of CRM gaat één van onze prioriteiten worden in 2018. Daar hebben we ook al tools (en mensen) voor in huis! Ik zorg ervoor dat datgene wat we hebben opgebouwd voor uw bedrijf NOOIT meer verloren gaat! En dit op een privacy-conforme manier uiteraard!

Feit 3: “In de komende paar maanden zullen we de rangschikking in het nieuws updaten,”  (ter verduidelijking: de volgorde van berichten in het nieuwsoverzicht) “We zijn vorig jaar begonnen met het aanbrengen van wijzigingen in deze richting, maar het zal maanden duren voordat deze nieuwe focus zijn weg vindt.”
Mijn mening: DE TIJD VAN GRATIS IS VOORBIJ! Er komt een nieuw overzicht waar je alleen berichten van vrienden ziet, hierin zie je enkel GEADVERTEERDE berichten. Bedrijfsberichten zonder promotie krijgen GEEN bereik meer ongeacht of je 1000, 10000 of 100000 likes hebt. Yes we can, het gaat eindelijk om PERSOONLIJKE INHOUD, waar ik zolang op hoopte!

WAT U MORGEN MOET WETEN

  • VIDEO krijgt minder weergavetijd. Gevolg: je ziet minder video in de News Feed.
    Mijn mening: EINDELIJK! Was veels te veel! Video is goed, maar teveel video te veel info voor consumenten.
  • LINKS naar websites krijgen minder zichtbaarheid. Ze zullen dus niet zoveel links naar blogposts, nieuws, enzovoort tonen.
    Mijn mening: PRIMA, dan gaan onze trucs nog beter werken.
  • ALLE berichten van mensen en pagina’s worden beïnvloed.
    Mijn mening: GEHEIM, Onlangs is Facebook Groups uitgebreid, daarin moeten we een slag slaan: dat betekent een pagina en een groep. Klinkt dubbel maar hier gaan we wel enorm mee scoren! FB Pagina gaan we nieuwe potentiele klanten mee bereiken, FB Groep voor huidige klanten mee te bereiken. Beide met ECHT goede persoonlijke berichten.

HOE WE DIT VANAF VANDAAG BIJ U GAAN AANPAKKEN!

Mijn mening: “Eindelijk wordt de marketing serieus. We gaan dus aan de slag met uw strategie. Ik werk binnen FB4 aan mijn opleiding van onze interne medewerkers en ik zal hieronder enkele van mijn eerste ideeën uiteenzetten”

Stap 1: Minder berichten, maar wel met minder berichten ECHT goed naar buiten treden: Doordachte berichten waar alle slimmigheden qua taggen,crossposten enz in kloppen. Less is more!

Stap 2: Zoek uit hoe u inhoud maakt waarmee mensen met uw bedrijf en elkaar kunnen praten, niet alleen maar zenden dus. Ga nu vooral REAGEREN

Stap 3: We maken samen een plan van aanpak met LIVEVIDEO als we weer bij u langskomen: Live video’s leiden vaak tot discussie tussen kijkers op Facebook – in feite krijgen live video’s gemiddeld zes keer zoveel interacties als normale video’s. Dat is goed! We hebben daar ook al slimme tools voor als Go Up Live!

Stap 4: Master met ons nog verder Facebook-advertenties: dit is een van de weinige betrouwbare manieren waarop u het verkeer van Facebook naar uw hand kan zetten. DURF TE INVESTEREN EN MAAK MET ONS DE GOEDE KEUZES!

Stap 5: Leer Messenger Chatbots: gesprekken verplaatsen naar Messenger en het gebruik van bots zal een enorme trend zijn die je in staat stelt leads te koesteren en te verkopen. Veel van de bovenstaande stappen vereisen waarschijnlijk een volledige verschuiving in je huidige Facebook-strategie.

OKÉ, WAT NU?

Als dit helpt, deel dan deze blog met collega’s of (marketing) medewerkers maar kom bovenal met ons in gesprek voor een plan voor dit jaar. We willen alles op alles zetten om jullie als een van de weinige bedrijven (in Limburg) ook in 2018  met Facebook SUCCESVOL te maken. Dat mag u ook van ons verwachten. We staan voor Betrokkenheid, Pro-activiteit en Out of the Box-denken.

Wilt u zelf meer uit uw eigen marketingstrategie halen? Volg dan onze FB4 Academy; onze privé 1 op 1 social media opleiding die u en uw medewerkers/collega’s de technieken en richtlijnen van het medium leren.

En heeft u nog geen marketingplan/strategie voor 2018/2019: Vraag aub onze jongens en meisjes of ik, Shelly, Kim, Marco en Isebeau er zo snel mogelijk een voor uw bedrijf kan maken, dat is een investering, maar maakt alles ZOVEEL slimmer en duidelijker. EN dat verdient zich zeker terug! Dat is het belangrijkste.

En dan gaan we daarna samen helemaal next level: We hebben namelijk ook WHATSAPP VOOR BEDRIJVEN en daar heb ik hoge verwachtingen van www.wa4.nl

De toekomst lacht ons allen toe! Maar dit is het jaar om slagen vooruit te maken en nog nauwer samen te gaan werken! Een hartelijke groet vanuit Heerlen (Parkstad) aan ieder die ik met dit bericht bereik.

Vragen/opmerkingen/ideetjes of wilt u gelijk voor de carnaval even met mij bellen voor meer info over een marketingplan / (digitale) strategie of Whatsapp neem dan contact met me op via [email protected]  

Samen veroveren we de (digitale) wereld!

Lars Pacbier