Bel nuAfspraak
Selecteer een pagina

Wanneer je Facebook en Pinterest beide gebruikt, weet je natuurlijk al dat de platformen in gebruik en qua vormgeving flink van elkaar verschillen. Maar daar komt misschien verandering in: Facebook test een nieuwe functie genaamd Sets, die verdacht veel weg heeft van Pinterest.

Facebook wil je nu ook je hobby’s en interesses laten delen, zoals je op Pinterest doet door middel van borden. Met de functie Sets selecteer je een aantal status updates, foto’s en video’s die je deelt als een ‘’themacollectie’’. Net zoals een Pinterestbord dus!

Het is niet nieuw dat Facebook probeert te concurreren met Pinterest. Met de functie Collection Ads kon men al items op een Wishlist opslaan. Ook op Instagram vind je Pinterestachtige praktijken, sinds je foto’s en video’s kunt opslaan in verschillende collecties.

Het voordeel dat Facebook probeert te behalen met Sets, is het specifiek delen ervan. Waar op Pinterest je bord of privé is, of volledig openbaar, geeft Facebook je de mogelijkheid om een set met specifieke mensen te delen. Zo kun je vriendlief meenemen in trouwinspiratie, of gezellige familiekiekjes delen met alleen de familie, zonder dat Jan en alleman mee kan kijken.

Het uittesten van dergelijke ideeën is voor Facebook niet nieuw. Met Facebook Watch gaat het bedrijf ook al de strijd aan met Youtube. De verwachting is dat Facebook steeds creatiever wordt in het ‘’stelen’’ van functies van ‘’concurrenten’’.